Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2019.

Честитке министра одбране поводом Дана Копнене војске и Дана пешадије




Честитка поводом Дана Копнене војске

Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар – Дан вида.

Као припадници најмасовнијег и најстаријег вида Војске Србије, настављајући традицију српске војске и јунака са Колубаре дугу више од једног века, негујете и развијате вредности ваших хероја претходника допуњујући их модерним достигнућима у области копнених дејстава војске.

Обезбеђујући мир и стабилност на југу Србије и у оквиру Копнене зоне безбедности одржавате ситуацију у региону стабилном показујући висок ниво обучености и професионализма, а ангажовањем у мултинационалним операцијама доприносите јачању угледа Војске, али и Републике Србије у читавом свету.

Уверен да ћете и даље бити кључни чинилац Војске Србије у одржавању и унапређењу оперативних способности и наставити да професионално извршавате наменске задатке, честитам вам празник.

Честитка поводом Дана пешадије

Свим припадницма пешадије честитам 16. новембар - Дан рода.

Захваљујући стручности и оспособљености, као најмасовнији, универзалан и најотпорнији род војске, успевате да у савременим и сасвим новим условима рада изградите и одржите наређени ниво оперативних способности и функционално одговорите намени и задацима рода, настављајући традицију јунака Колубарске битке дугу више од стотину година.

Бољом организацијом ваших јединица и константним радом на личном, техничком и професионалном усавршавању, професионалним обављањем дужности у свим условима, припадници рода пешадије дају прави пример како се доградњом састава ради на просперитету не само Копнене војске већ и Војске Србије у целини.

Уз жељу да и у предстојећем периоду успешним извршавањем задатака и редовном обуком оспособљеност ваших састава подигнете на још виши ниво, што ће допринети укупном развоју Копнене војске, честитам вам празник.