Министарство одбране Републике Србије
 
12.11.2019.

Честитке министра одбране поводом војних празника




Честитка поводом Дана Војнобезбедносне агенције

Свим припадницима Војнобезбедносне агенције упућујем срдачне честитке, поводом 12. новембра – Дана агенције.

Од доношења Војног закона којим су детаљно разрађени облици угрожавања безбедности војске, предвиђена дела и санкције због издаје, бекства, побуне и других облика појединачног или колективног деловања и у коме се на целовит начин дефинишу питања безбедносне и контраобавештајне заштите Војске Кнежевине Србије, настављајући традицију дугу 180 година, успешно обављате задатке у борби против организованог криминала, корупције и других потенцијалних безбедносних претњи показујући да сте кључни чинилац безбедносно-обавештајног система како Министарства одбране и Војске Србије, тако и Републике Србије.

Захваљујући високо образовном и професионалном кадру, уз развој савремених технологија које примењујете у обављању задатака безбедносне и контраобавештајне заштите, ваша агенција се може сврстати међу најмодерније службе безбедности.

Честитам вам јубилеј, уверен да ћете и убудуће доприносити унапређењу безбедности система одбране и афирмацији ваше агенције.

Честитка поводом Дана безбедносне службе

Свим припадницима безбедносне службе честитам 12. новембар - Дан службе.

Тог дана 1839. године донет је Војни закон који је први правни акт у коме се на целовит начин дефинишу питања безбедносне и контраобавештајне заштите Војске Кнежевине Србије. Настављајући дугогодишњу традицију, професионалним обављањем задатака и успешним решавањем изазова који се стављају пред вас, потврдили сте да имате способности и капацитете и да, упркос понекад немогућим условима, задатке из ваше надлежности рализујете на прави начин и с успехом стигнете до циља.

Честитам вам јубилеј, уз жељу да с једнаким успехом решавате изазове који вам предстоје и на тај начин обезбеђујете стабилност система одбране дајући уједно пун допринос безбедности читаве државе.

Честитка поводом Дана верске службе

Свим припадницима верске службе честитам 12. новембар - Дан службе.

У години када се прославља осам векова од аутокефалности Српске православне цркве, припадници ваше службе такође прослављају јубилеј од доношења Војног закона у Војсци Кнежевине Србије којим је први пут дефинисано вршење верске службе у Војсци.

У протеклом периоду показали сте како се јачају духовне и моралне вредности припадника Министарства одбране и Војске Србије, негују војничке врлине и патриотизам и обликују грађанске одговорности. Верска служба је умногоме допринела развоју, изградњи, одржавању и повећању оперативних способности Војске Србије извршавајући дефинисане мисије и задатке.

Честитам вам јубилеј, уверен да ће племените врлине постати правила понашања свих нас у Министарству одбране и Војсци Србије.