Министарство одбране Републике Србије
 
23.10.2019.

Сусрет министра Вулина и инжењера Министарства одбране и Војске Србије у Пекингу




Министар одбране Александар Вулин састао се у Пекингу са члановима тима Војнотехничког института Министарства одбране и ратног ваздухопловства Војске Србије који бораве у Народној Републици Кини где са кинеским партнерима заједно раде на пројекту наоружаних беспилотних летелица.

Ово је прва фаза трансфера технологија за развој и производњу беспилотних летелица која такође обухвата репројектовање беспилотне летелице Пегаз како би могла да прихвати додатну опрему, авионику, опто-електронске системе и инсталацију наоружања како би се постигли задати тактичко-технички захтеви за прву српску борбену беспилотну летелицу.

Наша страна ће затим реконструисати летелицу, а кинеска страна ће препројектовати део своје електронске опреме и авионике у складу са резултатима прве фазе. Све прорачуне, анализе, компјутерске симулације и лабораторијска истраживања биће урађена заједно како би наши инжењери стекли искуства која им недостају.

Тако заједнички модификована и опремљена летелица биће тестирана прво у Кини, а затим у Србији, укључујући и бојево гађање ласерски вођеним ракетама ради увођења у наоружање Војске Србије.

Након тога, у трећој фази, уз помоћ кинеских стручњака, биће установљена серијска производња летелице Пегаз у Србији.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.10.2019
mp4 (56,26 MB)
Састанак