Министарство одбране Републике Србије
 
19.10.2019.

Председник Вучић: Поносан сам на Војску Србије




У свом обраћању током церемонија размене потписаних докумената, председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, обраћајући се премијеру Руске Федерације Дмитрију  Медведеву, истакао је да смо данас имали прилику да присуствујемо приказу способности Војске Србије.
 
- Показали смо део нашег арсенала, али сам посебно захвалан премијеру Медведеву што је приметио огромну разлику кад је реч о нашим оперативним способностима данас у односу на време од пре неколико година. Заиста, и ја сам поносан на Војску Србије. Разлика је буквално као небо и земља, рекао је председник и додао, обраћајући се високом госту - захваљујући Вашој подршци и помоћи, као и нашем новцу и економском напретку Србије,  ми смо са нула или једног Мига 29 успели да дођемо до 14.
 
- Успели смо да и дођемо до тога да ове године купимо 19 нових хеликоптера, а нисмо их купили 45 година. Говорим о тешким хеликоптерима. Мислим да то показује колико Србија напредује, којом брзином, али то не бисмо могли без Ваше подршке и помоћи и на томе вам захваљујем. При томе, Ви знате да се  понашамо одговорно и озбиљно и никада никога не угрожавамо, и да све то што радимо радимо да бисмо поправили своју позицију и били сигурни да можемо да сачувамо свој народ, своју земљу, своје небо и своје људе - рекао је председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.10.2019
mp4 (125,68 MB)
Oбраћање председника Вучића