Министарство одбране Републике Србије
 
18.09.2019.

Састанак министра одбране и амбасадорке Уједињеног Краљевства




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са новоименованом амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Меклауд.

Министар Вулин је на почетку састанка пожелео добродошлицу амбасадорки Меклауд у Србију и изразио уверење да ће њена богата дипломатска каријера додатно допринети унапређењу билатералних односа и досадашње сарадње две земље, које су дипломатске односе успоставиле давне 1837. године.

Према његовим речима, Србија и Уједињено Краљевство имају заједничку историју која се огледа кроз учешће на страни победника током оба светска рата и у складу с тим настоје да деле и заједничке вредности и интересе.

Министар Вулин је нагласио да је формирање „војске Косова” апсолутно неприхватљиво за Републику Србију и  да представља опасност за цео регион те поручио да је КФОР једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије у складу са Резолуцијом 1244.

Амбасадорка Уједињеног Краљевства изразила је задовољство досадашњом билатералном војном сарадњом која је, према њеним речима, веома развијена и садржајна и истакла да постоје услови за њен наставак и унапређење. Она је захвалила министру Вулину на позиву да присуствује промоцији најмлађих официра Војске Србије протеклог викенда у Београду и похвалила организацију свечаности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.09.2019
mp4 (44,73 MB)
Састанак