Министарство одбране Републике Србије
 
18.09.2019.

Састанак министра одбране и амбасадора Француске




Министар одбране Александар Вулин и новоименовани амбасадор Републике Француске Жан-Луј Фалкони састали су се данас у Београду.
 
На почетку састанка, министар одбране пожелео је добродошлицу амбасадору Фалконију у Србију и изразио очекивања да ће током његовог службовања бити настављена традиција добрих односа наше две земље.
 
Како је истакао министар Вулин, одличне односе успоставили су председници Србије и Француске, Александар Вучић и Емануел Макрон. Посета председника Макрона Србији, додао је министар, у години када обележавамо 140 година од успостављања дипломатских односа, само је додатно учврстила пријатељство српског и француског народа.
 
Према речима министра Вулина, за Србију је значајно и то што ће, како је најавио председник Макрон, Француска бити потпуно спремна да подржи обнову дијалога и постизање споразума између Београда и Приштине.
 
Министар Вулин нагласио је да је за Србију апсолутно неприхватљиво формирање „војске Косова“ те да КФОР представља једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација.
 
Амбасадор Фалкони рекао је да је Војска Србије позната по својој традицији и да је данас најснажнија армија у региону. Он је захвалио Војсци Србије за учешће у мултинационалним операцијама под окриљем Европске уније и Уједињених нација.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.09.2019
mp4 (49,19 MB)
Састанак