Министарство одбране Републике Србије
 
12.09.2019.

Посета команданта Националне гарде Охаја



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас у Београду с командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Херисом, који са делегацијом борави у вишедневној посети Републици Србији.

На састанку су сумирани резултати сарадње у претходном периоду, а било је речи о даљем развоју сарадње у области обуке, образовања, ваздухопловства и ваздухопловне медицине, верске службе, као и развоја подофицирског кора. 
 
Заједнички је констатовано да тринаестогодишња успешна сарадња Војске Србије са Националном гардом Охаја, која се реализује у оквиру државног партнерства Србије и САД, значајно доприноси развоју укупних билатералних односа двеју земаља.
 
Генерали Мојсиловић и Херис су се сагласили да је успешна сарадња у домену војно-војних активности била одличан основ да се сарадња прошири и подигне на ниво активности цивилно-војне и цивилно-цивилне сарадње.
 
Генерала Хериса примио је данас и министар одбране Александар Вулин, а током боравка у Србији делегација Националне гарде Охаја обићи ће Војномедицинску академију, Команду Копнене војске и присуствоваће свечаној промоцији кадета у чин потпоручника.
 
У досадашњем делу посете, генерал Херис је разговарао је са председницoм Владе Републике Србије Аном Брнабић и учествовао на међународном округлом столу „Српско-амерички односи“ одржаном у Народној скупштини Републике Србије. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.09.2019
mp4 (53,35 MB)
Састанак