Министарство одбране Републике Србије
 
10.09.2019.

Министарство одбране за разговор и законито решење проблема у „Бристолу“




Неодговорним понашањем и злоупотребом положаја лица која су остала у „Бристолу” у дневно политичке сврхе, Балша Божовић наставља да предлаже незаконито решење проблема. То није начин да се проблем реши, као ни настављање штрајка станара и укључивање њихове деце у читаву ситуацију.
 
Министарство одбране од почетка настоји да реши проблем лица у „Бристолу” непрекидно им нудећи да се уселе у станове које су већ обишли у блоку А, Врачару и Звездари  у Београду, у складу са правима која остварују.
 
Ни позиви на разговор и заједничко налажење излаза из садашње ситуације које је Министарство одбране поново упутило свим лицима у “Бристолу” до сада нису донела резултат. Они остају при свом захтеву да им се додели трајни стамбени смештај на који по закону немају право. За те захтеве имају подршку неодговорних политичара, чиме се ситуација само погоршава.
 
И овога пута Министарство одбране позива лица да прихвате коректну и закониту понуду да се уселе у станове који им се нуде, јер ће на тај начин бити испоштована процедура за доделу станова са јединствене ранг-листе стамбених интересената Министарства одбране и Војске Србије на којој је 18.000 лица и која у том случају неће бити дискримисана у остваривању подједнаких права у решавању стамбених питања за све активне и пензионисане припаднике Министарства одбране и Војске Србије.
 
Неодговорне политичаре позивамо да не злоупотребљавају судбину и здравље лица која су остала у „Бристолу“, јер им тиме наносе штету, обмањују и јавност стварајући искривљену слику о суштини проблема, за који они нуде само незаконита решења, за разлику од Министарства одбране које овај проблем хоће да реши законито и ни на чију штету.
 
Станове које Министарство одбране нуди, а које лица у „Бристолу“ одбијају, можете видети на следећем линку:
http://www.mod.gov.rs/cir/14300/stanovi-koje-odbijaju-stanari-bristola-14300