Министарство одбране Републике Србије
 
02.08.2019.

Министар Вулин: По наређењу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића побољшан материјални положај припадника Ратног ваздухопловства




- Стигли су авиони, техника, стизаће још, али више изнад свега, водиће се рачуна о ономе што нас заиста и суштински дели и разликује од свих других – о људима – истакао је министар одбране Александар Вулин на свечаном откривању табле с новим називом војног аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ на аеродрому у Батајници, у оквиру обележавања Дана рода авијације.
 
- Могуће је купити авионе, технику, али људе, људе какав је био пуковник Павловић, и људе какви сте сви ви, није могуће купити ни створити. Они се рађају, а када се роде, они се морају чувати, васпитавати, неговати, они морају бити свесни колико их ова земља воли и поштује. У складу са наређењима врховног команданта Војске Србије господина Александра Вучића, свим пилотима и летачком особљу, значајно су повећане зараде, и исто ће бити учињено и за сво нелетачко одобље. Сви ви који сте део РВиПВО, као некада, можете бити сигурни да су изменама правилника предвиђене и погодности за добијање станова, и да ћете и ту имати приоритете. Добијате и добићете летачке комбинезоне, чизме и опрему и све оно што ова земља може и мора да вам да. Али изнад свега, заслужили сте и заслужујете сваког дана захвалност ове земље и њеног народа због живота који водите и мисије коју сте предузели – нагласио је министар Вулин.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.08.2019
mp4 (137,81 MB)
Изјава министра Вулина