Министарство одбране Републике Србије
 
01.08.2019.

Интерни конкурс за пријем кандидата на селективну обуку



Управа војне полиције Генералштаба Војске Србије
ради приоритетне попуне
 Батаљона војне полиције специјалне намене „КОБРЕ”
р а с п и с у ј е
ИНТЕРНИ  КОНКУРС
за пријем кандидата на селективну обуку
 
I      УСЛОВИ КОНКУРСА
 
На конкурс се могу јавити професионални војници на служби у Министарству одбране и Војсци Србије који испуњавају опште и посебне услове:
 
општи услови:
да је здравствено способан за војну службу без ограничења и
да није осуђиван и да се против њега не води кривични поступак;
 
посебни услови:
да није старији од 25 година;
да је на служби у Министарству одбране и Војсци Србије провео најмање једну годину,
да током службе није негативно оцењиван;
да му је последња службена оцена најмање „истиче се”, а за професионалне војнике који нису оцењени, односно први уговор је закључен на дуже од годину дана, да има описну оцену са најмање „истиче се”,
да је психофизички здрав и способан за рад у Батаљону војне полиције специјалне намене „Кобре”;
да је пливач и
да је безбедносно проверен и да нема безбедносних сметњи за пријем на рад у јединице војне полиције, у складу са прописима којима је уређено вршење безбедносне провере у Министарству одбране.
 
II    НАЧИН КОНКУРИСАЊА:
 
Кандидат подноси молбу Управи војне полиције Генералштаба Војске Србије редовним путем преко команде своје матичне јединице.
 
Уз молбу кандидат прилаже следећа документа:
кратку биографију са бројевима контакт телефона (на послу, кућни и мобилни),
писану изјаву да добровољно пристаје на рад у јединицама војне полиције, осим кандидата који су примљени на рад у јединице војне полиције Војске Србије,
уверење надлежног суда да се против њега не води кривични поступак због кривичног дела које се гони по службеној дужности (не старије од 6 месеци),
уверење МУП-а Р. Србије да није осуђиван на казну затвора од шест месеци и више (не старије од 6 месеци),
мишљење о кандидату надлежног старешине ранга команданта батаљона,
оверену копију последње службене оцене, односно описну оцену надлежног старешине за професионалне војнике који немају службену оцену и
потписан и оверен картон основних личних података (КОЛП).
 
 
III   НАЧИН ПОСТУПКА ПО КОНКУРСУ:
 
Рок за подношење пријава кандидата за пријем на селективну обуку је 30 (тридесет) дана од дана објављивања конкурса у магазину „Одбрана”.
 
Комисијски избор кандидата за упућивање на селективну обуку реализоваће се 15 (петнаест) дана од истека рока за подношење пријава.
 
Почетак селективне обуке (место и време јављања, трајање, потребна лична документа, прибор, униформа и опрема) биће регулисан наредбом надлежног старешине.
 
Непотпуна и некомплетна конкурсна документација кандидата неће се разматрати;
 
Кандидатима који не буду изабрани неће се враћати конкурсна документација.
 
IV   НАЧИН РЕАЛИЗАЦИЈЕ СЕЛЕКТИВНЕ ОБУКЕ:
 
Изабрани кандидати за селективну обуку јавиће се по позиву у Батаљон војне полиције специјалне намене „Кобре”, где ће реализовати следеће активности:
 
први дан: психолошка процена–тестирање кандидата;
 
други дан: лекарски преглед кандидата у надлежној војнолекарској установи;
 
трећи, четврти и пети дан: провера физичких способности према важећим стандардима за оцењивање физичких способности професионалних војних лица – припадника специјалних јединица и јединица војне полиције специјалне намене у Војсци Србије.
 
Кандидати који испуне норме, критеријуме и стандарде у наведеним активностима настављају селективну обуку у трајању од четири недеље (28 дана) у складу са важећим програмом, нормама и критеријумима за оцењивање кандидата селективне обуке за пријем у Батаљон војне полиције специјалне намене „Кобре”.
 
Поступак избора кандидата спроводи се по принципу елиминације, тако да неиспуњавање норми, критеријума и стандарда на претходној провери–процени искључује упућивање на даље провере–процене.
 
За кандидате који успешно реализују све садржаје селективне обуке и имају позитивно мишљење командира селективне обуке биће покренута посебна безбедносна провера.
 
По прибављању свих резултата извршиће се рангирање кандидата, а за најбоље рангиране биће покренута процедура за пријем на рад у јединце војне полиције и постављење у Батаљон војне полиције специјалне намене „Кобре”.