Министарство одбране Републике Србије
 
30.07.2019.

Донација Клиници за дечије болести у Нишу




Старији водник Данијел Миленковић из Бригаде везе Војске Србије уручио је савремени пулсни оксиметар Одељењу за интензивну негу Клинике за дечије интерне болести у Нишу.

Средства за уређај, који ће се користити за инвазивна мерења најбитнијих виталних функција најмлађих пацијената ове здравствене установе, старији водник Миленковић је прикупио заједно са Бојаном Станимировићем из Амадеус бенда.
 
Миленковић се на овај хумани гест одлучио пошто је, док се његов син Мијат лечио у нишкој клиници, увидео професионализам и ентузијазам запослених, али и потребу те установе за пулсним оксиметром.
 
Како наводи, њему су приликом заједничке борбе за живот малог Мијата лекари и медицинске сестре Kлиничког центра „Ниш“ улили веру да ће са бебом бити све у реду.
 
— С обзиром на то да сам готово све време док је трајало лечење боравио овде, желим да од срца похвалим целокупно особље Kлинике, које је максимално пожртвовано и које брине о свој деци, тако да је овај поклон само мали знак захвалности. Због Бојанових обавеза, данас овај уређај предајем у заједничко име, у нади да ће лекари имати што мање посла са њим — рекао је Миленковић.
 
На Kлиници за дечије интерне болести Клиничког центра „Ниш“ нису скривали задовољство због хуманог геста припадника Војске Србије. У име установе, захвалност старијем воднику Миленковићу на уређају, чија је вредност 200.600 динара, изразио је начелник интензивне неге Клинике за дечије интерне болести др Дејан Милојевић.