Министарство одбране Републике Србије
 
27.07.2019.

Министар Вулин: Грађани Србије имају поверења у војно здравство




Министар одбране Александар Вулин посетио је Војномедицински центар Карабурма у коме су данас, у оквиру акције Министарства одбране поводом обележавања предстојећег Дана Санитетске службе и 180 година српског војног санитета, организовани бесплатни лекарски прегледи за све грађане.
- Данас се у војним болницама у Новом Саду, Нишу и Београду врше бесплатни здравствени прегледи. То је наш начин да као војска покажемо свим грађанима Србије да смо ту због њих, да је свако улагање у Војску Србије улагање у квалитет живота сваког од нас. Свако ко је припадник Војске Србије зна да му је највиши и најважнији задатак да чува безбедност и сигурност наше земље, али припадници нашег војног санитета су ту да увек помогну сваком од нас да будемо здравији, да се боље осећамо, да препознамо шта нас мучи и наравно, да то сви заједно и лечимо.

Министар Вулин поручује да је 180 година војног санитета велики јубилеј и да је поверење грађана тамо где је и Војска Србије.

- Војно здравство ужива велико поверење грађана Србије. Веома сам поносан на све припаднике војног здравства, захвалан грађанима Србије што разумеју, препознају, што толико поштују и воле своју војску па и наше војно здравство – нагласио је министар Вулин.
Управник Центра војномедицинских установа Београд пуковник Славољуб Сталетовић истакао је да је одзив грађана за бесплатне лекарске прегледе, баш као и раније, изузетан. Очекује да ће у Војномедицинском центру Карабурма данас бити прегледано око 200 пацијената, што је и максимум те установе.

Пуковник Сталетовић је захвалио грађанима на изузетном поверењу које указују сваке године и подсетио да је данас на раполагању широк спектар специјалистичких прегледа, тј. прегледи интернисте, кардиолога, офталмолога, дерматовенеролога, гинеколога, пулмолога, радиолога, оториноларинголога, специјалисте физикалне медицине и биохемичара.

За специјалистичке прегледе у Војномедицинском центру Карабурма, Војној болници Ниш и Војној болници Нови Сад било је омогућено пријављивање свим заинтересованим грађанима, укључујући и оне који немају здравствено осигурање.

Професор у пензији Радоје Шљиванчанин дошао је данас на контролни преглед. За прегледе каже да су добро осмишљени и организовани и да се не чека много.

- Могу да кажем да је за сваку похвалу Министарство одбране које је организовало ову акцију, односно војно здравство које спроводи акцију. Сматрам да је то добро за све наше грађане – истиче Шљиванчанин и додаје да је опште стање у здравству, у односу на раније, све боље.
Илинка Војводић наглашава да гаји велико поверење према војном здравству и да је веома захвална због акције бесплатних лекарских прегледа, јер како каже данас ће бити прегледана бесплатно, уместо да плати преглед, како је раније планирала.

Задовољсто радом особља у Војномедицинском центру Карабурма није крио ни Драган Николић, коме је ово други пут да долази на бесплатан лекарски преглед у војно-здравствену установу.

- Захваљујем Министарству одбране које је омогућило овакве услуге. Мислим да би требале бити чешће, јер има доста људи који би желели да се то обави пошто се много чека у домовима здравља и клиничким центрима – рекао је Николић.

У пратњи министра одбране, за време данашњег обиласка Војномедицинског центра Карабурма, били су државни секретар Бојан Јоцић и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Угљеша Јовичић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.07.2019
mp4 (86,11 MB)
Изјава министра Вулина
27.07.2019
mp4 (116,96 MB)
Изјава пуковника Сталетовића
27.07.2019
mp4 (292,29 MB)
Обилазак
27.07.2019
mp4 (167,93 MB)
Реакције грађана