Министарство одбране Републике Србије
 
20.07.2019.

Пилоти су добро, ускоро иду кући



Здравствено стање двојице пилота из 98. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО који се у Војној болници Ниш опорављају од лакших повреда задобијених након што је пре два дана дошло до оштећења хеликоптера газела Хо-42 приликом редовне летачке обуке и вежбе „ванаеродромско слетање“ у рејону села Рутевац у општини Алексинац, добро је и они ће за неколико дана бити пуштени на кућно лечење. Њих је данас обишао министар одбране Александар Вулин.

Према речима начелника Сектора хируршких грана Војне болнице Ниш пуковника др сци. мед Небојше Ђенића, стање пацијената, који су задобили лакше телесне повреде контузионе природе, је стабилно.
 
Пуковник Ђенић је истакао да је урађено све што подразумева протокол за трауме, од клиничког прегледа до свих метода ултразвука, скенера и лабораторијских анализа и да је установљено да нема знакова повреда унутрашњих органа. Он очекује да ће пацијенти за неколико дана бити пуштени на кућно лечење.
 
Током обиласка пилота, у пратњи министра Вулина били су и начелник Штаба РВ и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић и заменик помоћника управника за лечење Војне болнице Ниш потпуковник др Горан Крстић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.07.2019
mp4 (184,49 MB)
Обилазак