Министарство одбране Републике Србије
 
12.07.2019.

Министар Вулин: Имамо посла са лажовима



- Веома сам забринут за стање здравствене заштите на простору севера Косова и Метохије будући да се планским активностима шиптарског руководства забрањује од промета лекова до могућности наших лекара да дођу и да помогну. Нажалост још једном се доказало да влада у Приштини, једноставно, лаже – рекли су да није забрањено званичницима да долазе, а као што видите то јесте забрањено и не само званичницима, већ је забрањено и лекарима, људима који треба само да се баве хуманитарним радом и некоме да помогну – изјавио је министар одбране Александар Вулин упитан за коментар поводом забране уласка делегације војних лекара на Косово и Метојиху и изјаве Милана Ивановића да је тиме угрожен живот пацијената у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици.

- Када наши лекари дођу у Косовску Митровицу и Грачаницу, они лече људе, не лече ни Србе ни Шиптаре, а јуче им је забрањено да дођу на простор Косова и Метохије. Лицемерне изјаве да је забрањено само министру одбране, а не и свима осталима, показала се, нажалост, као брутална лаж, јер – ево, мени сте забранили, омогућите војним лекарима да дођу у Клинички центар у Косовској Митровици, омогућите да дођу у Грачаницу, омогућите им да лече људе. Нажалост, имамо посла са лажовима који чак газе и сопствени потпис и отворено кажу да неће да спроведу Бриселски споразум – истакао је министар Вулин.

Он је изразио наду да ће међународна заједница "бар сада осетити потребу да их казни и да их једноставно натера да поштују споразум" и допусте бар нашим лекарима да лече људе и раде свој посао и да помажу другима.

- Или је изгледа само за Србе могуће да нико не треба ни да их лечи, ни да имају лекове, ни да имају храну. Ако је тако, онда ми треба добро да размислимо да ли да припадамо тој међународној заједници – закључио је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.07.2019
mp4 (201,27 MB)
Изјава министра Вулина