Министарство одбране Републике Србије
 
10.07.2019.

Састанак државног секретара Живковића са амбасадором Венецуеле



Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић састао се данас у Београду са амбасадором Боливарске Републике Венецуеле у Републици Србији Димас Хесус Алваренга Гером.

Како је истакао државни секретар Живковић, Србија гаји изузетно пријатељске односе са народом Венецуеле, чему у прилог говори више сусрета највиших званичника Министарства спољних послова Венецуеле са представницима и Министарства одбране и осталих министарстава у Влади Србије.
Живковић је амбасадору Венецуеле пренео да Србија цени њену принципијелну политику према једнострано проглашеној независности тзв. „Косова“, као и подршку коју Венецуела пружа Србији у међународним институцијама.

Амбасадор Алваренга је изразио задовољство због пријема у Министарству одбране, преневши да ће Венецуела наставити да пружа подршку Републици Србији у међународним институцијама посебно по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. “Косова“. Истакао је да Венецуела у Србији види искреног пријатеља, да обе земље траже да се поштује међународно право, додавши да, без обзира не географску удаљеност, треба тежити успостављању механизама за развијање сарадње у свим областима од заједничког интереса.