Министарство одбране Републике Србије
 
26.06.2019.

Уручена уверења полазницима осме класе ВСБО



Министар одбране Александар Вулин и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић уручили су данас значке и уверења о успешно завршеном усавршавању полазницима осме класе Високих студија безбедности и одбране.
 
Честитајући полазницима највишег нивоа усавршавања у систему војног школства, министар Вулин је рекао да су Високе студије безбедности и одбране најелитније школовање у нашој војсци и да су намењене само за најбоље.
 
- Задовољство ми је што могу да видим да се сваке године у смислу квалитета програма, али и у смислу квалитета полазника, Високе студије безбедности и одбране унапређују - поручио је министар Вулин.
 
Он је истакао да је осма класа ВСБО прва која је у оквиру студија ишла и на исток, а не само на запад и да верује да ће из тих искустава моћи да се учи и даље унапређује.
 
Коментаришући да осма класа ВСБО има мањи број полазника него што их је било раније, министар одбране је објаснио да је то у складу са оријентацијом Министарства одбране.
 
- Оријентација Министарства одбране је да на студије иду искључиво најбољи, не да се попуни број, него да иду само они од којих се пуно очекује, они за које унапред знамо каква места у Министарству одбране их очекују. Тако ћемо наставити и убудуће. Високе студије безбедности и одбране су елитно школовање, најелитније у нашој војсци. Ту мора бити места само за одабране и само за најбоље - нагласио је министар Вулин.
 
Овогодишњи полазници Високих студија безбедности и одбране били су генерални секретар председника Републике Никола Селаковић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Жељко Билић, покрајински заштитник грађана - омбудсман Аутономне покрајине Војводине Зоран Павловић, начелник за безбедност БИА Марко Парезановић, вршилац дужности за послове одбране Града Београда Дарко Главаш, командант за обезбеђење личности и објеката Министарства унутрашњих послова Милан Гак, командант Мешовите артиљеријске бригаде Копнене војске пуковник Новица Петровић, пуковник Сретен Зафировић из Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије и начелник Штаба бригаде тактичке подршке Оружаних снага Босне и Херцеговине бригадир Милорад Крајшумовић.
 
Уручењу уверења претходила је презентација завршних радова полазника ВСБО.
 
Данашњем догађају присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.
 
Високе студије безбедности и одбране организацијска су целина у Школи националне одбране, у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника. Циљ усавршавања је образовање и припрема полазника за преузимање високих дужности у систему националне безбедности и траје 21 недељу.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.06.2019
mp4 (90,49 MB)
Обраћање министра Вулина
26.06.2019
mp4 (230,46 MB)
Уручење значки и уверења полазницима ВСБО