Министарство одбране Републике Србије
 
21.06.2019.

Нова смотра наоружања и војне опреме на „Партнеру 2019“



Најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у Југоисточној Европи „Партнер“ биће по девети пут одржан на Београдском сајму од 25. до 28. јуна.
 
Покровитељ сајма „Партнер 2019“ је Министарство одбране Републике Србије, суорганизатор ЈП „Југоимпорт СДПР“, а извршни организатор Београдски сајам.

На сајму ће наступити 128 излагача, 96 из Србије и 32 из иностранства. Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Немачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, Босна и Херцеговина – Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка Република, Белорусија, Словачка и Србија, као и бројне високе стране делегације.
 
Сајам се одржава у халама 1 и 4 и на отвореном простору Београдског сајма, на укупној површини од 24.960 квадратрних метара.
 
Ова афирмисана сајамска манифестација ове године биће у знаку повећаног броја излагача, вишег технолошког нивоа и броја представљених екпоната и пораста броја пословних и стручних активности учесника. Сајам ће обележити значајно интензивирања научне, техничке и трговинске сарадње, посебно Србије са светом.
 
„Партнер 2019“ је нова прилика да Министарство одбране и домаћа одбрамбена индустрија представе научне, истраживачке, опитне, ремонтне и образовне капацитете својих институција и њихов коначни резултат – најсавременије производе наоружања и војне опреме директним корисницима, званичним иностраним делегацијама које по позиву посећују ову манифестацију, медијима и публици.
 
Сајам карактерише и традиционално богат пратећи програм са презентацијама домаћих и страних фирми, стручним програмима и предавањима.
 
Наступ „Југоимпорта СДПР“, суорганизатора Сајма који даје највећи допринос  производњи, интеграцији, представљању и пласману производа српске одбрамбене индустрије, на овогодишњем „Партнеру“ биће посвећен не само текућим пословним активностима, већ и обележавању значајног јубилеја, седамдесетогодишњице ЈП „Југоимпорт СДПР“. Тим поводом, куриозитет другог дана сајма биће бојево гађање на полигону у Никинцима, са великим бројем новог наоружања које развија “Југоимпорт”, али и других система којима се опрема Војска Србије, а које ће бити организовано за високе званице.
 
„Партнер 2019“ биће отворен за грађане у петак, 28. јуна од 10 до 19 часова.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.06.2019
mp4 (99,7 MB)
Промотивни спот: Партнер 2019