Министарство одбране Републике Србије
 
14.06.2019.

Министар Вулин: Без јаке војске нема мирне и стабилне Србије




- Војска Србије посебну пажњу поклања обучености својих припадника, али и обучености резервног састава. Нема професионалне војске која је сама заштитила земљу. Земља може бити заштићена и сачувана само уколико има моћну и добро обучену резерву. То су ствари које дуго нисмо радили, а сада им се враћамо и улажемо велики напор да се подигне ниво обучености и обухвата наше резерве - изјавио је министар Вулин након данашњег обиласка резервног састава војно-полицијске специјалности, који реализује обуку у оквиру стационарног логоровања у Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Министар Вулин оценио је да су људи на обуци високо мотивисани.

- Људи су мотивисани, одазивају се и долазе у своју војску, јер знају да на тај начин чувају своје породице, своју земљу и мир у нашој земљи. Без јаке војске нема мирне и стабилне Србије. Ово је све јача војска која уме да сачува и умеће да сачува своју земљу - рекао је министар Вулин.

Потпоручник у резерви Милан Станојевић, иначе заменик тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду, трећи пут се одазвао позиву за обуку резервног састава. Како истиче, обука је занимљива, а уз помоћ старешина, изузетно коректног официрског и подофицирског кадра из професионалног састава, ништа није било тешко.

- Ове године, на полигону „Пасуљанске ливаде“ обучавамо се војно полицијским методама претреса лица, терена, објеката, руковања наоружањем, сузбијања извиђачко-диверзантских и терористичких група и свим другим пословима који спадају у домен рада војне полиције - рекао је Станојевић.

За војника у резерви Александра Милинковића ово је други пут да је на обуци.

- Обуком и старешинама смо сви задовољни и они се максимално труде да нам обезбеде услове за нормалан рад и живот у нашој јединици - изјавио је Милинковић и навео да су за време обуке он и колеге имали прилику да обнове стара знања, али и науче нешто ново.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.06.2019
mp4 (64,13 MB)
Изјава министра Вулина
14.06.2019
mp4 (37,98 MB)
Изјава Александра Милинковића
14.06.2019
mp4 (93,36 MB)
Изјава Милана Станојевића
14.06.2019
mp4 (375,16 MB)
Обука резервног састава