Министарство одбране Републике Србије
 
12.06.2019.

Министар Вулин: Никаква војска неће стати између Србије и Српске




"Република Српска и Србија имају најбољу сарадњу од како постоји Република Српска. Наши односи су веома продуктивни и искрени и председник Вучић увек, у сваком свом наступу у сваком промишљању о српском народу увек на првом месту води рачуна о Републици Српској и томе како се било која одлука Србије односи према Републици Српској", изјавио је министар одбране Александар Вулин који се данас у Бањалуци састао са председником Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком.
 
Министар одбране је на састанку изразио забринутост због тога што су оружане снаге Босне и Херцеговине учествовале на војној вежби на којој су се налазили и представници такозване војске Косова.

"Као што знамо Босна и Херцеговина не признаје никакво Косово и самим тим не може да призна никакву војску. За нас је то било веома разочаравајуће и ја сам сигуран да ће се у Босни и Херцеговини повести разговор и на ту тему. Милорад Додик је не само пријатељ Србије, он је човек који води рачуна о српском народу и брине о њему и у томе се у потпуности слаже са председником Вучићем", рекао је министар Вулин.
 
"Ми признајемо територијални интегритет Босне и Херцеговине, ми смо једна од земаља гаранта Дејтонског споразума али Република Српска је увек и јесте и биће наш спољнополитички приоритет и докле год Александар Вучић води Србију Српска ће бити наш приоритет а Србија ће бити војно неутрална и неће постати чланица НАТО ни било ког другог војног савеза", истакао је министар Вулин.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.06.2019
mp4 (134,99 MB)
Изјава министра Вулина
12.06.2019
mp4 (45,24 MB)
Састанак