Министарство одбране Републике Србије
 
10.06.2019.

Министар Вулин: Војску Србије одликује морал и обученост




Да нема дана када Војска Србије негде не вежба и не припрема свој резервни и активни састав, потврдио је данас министар одбране Александар Вулин, приликом обиласка лица на обуци резервног састава извиђачке специјалности, у Војном комплексу „Пескови“ недалеко од Пожаревца.

- Да бисмо одбранили и сачували нашу земљу морамо да будемо обучени, да будемо спремни и да што већи број људи прође основну обуку, или да се подсети свега онога што је научио док је редовно служио војску - рекао је министар Вулин и додао да ће Војска Србије у наредном периоду више улагати у резерву, више улагати у обуку, јер оно што одликује Војску Србије јесте морал и обученост.

Обука кроз коју пролази, за Милоша Петровића из Крушевца, прилика је да научи нешто ново, али и обнови научено за време служења војног рока.

- Задовољан сам обуком, дружењем са колегама. Старешине су квалитетне и добре према нама. Труде се да научимо нове ствари, да се подсетимо нечега што смо радили раније. Подсетили смо се руковања наоружањем, опремом и неких тактичких и безбедносних радњи - рекао је Петровић.

Сличне утиске има и Александар Жујић, такође из Крушевца. Обука му је занимљива, а како каже услови смештаја и исхране су добри. Знања која стиче на обуци оценио је као корисна, посебно у домену новијег наоружања које он и колеге нису употребљавали у време када су служили војни рок и тактичке обуке коју пре нису изводили.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.06.2019
mp4 (53,09 MB)
Изјава министра Вулина
10.06.2019
mp4 (58,18 MB)
Изјава Милоша Петровића
10.06.2019
mp4 (68,92 MB)
Изјава Александра Жуjића
10.06.2019
mp4 (110,19 MB)
Обилазак