Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2019.

Министар Вулин: Само стабилна и сигурна Србија може да води рачуна о припадницима служби безбедности



Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручили су данас, у Великој ратној сали Старог Генералштаба, кључеве од 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Вулин је, након уручења кључева, истакао да Војска Србије брине о својим припадницима.
 
- Сви који су своју судбину везали за систем безбедности и Војску Србије могу да буду сигурни да ће се о њима водити рачуна и када су активна војна лица, али и када оду у пензију. Војска брине о својима, од дана када уђете у војску, докле год постојите, Војска ће налазити начина да брине о вама – нагласио је министар одбране.
 
Према његовим речима, да би Војска могла да брине о својима, потребна је јака, стабилна, сигурна Србија.
 
- Само политички стабилна, мирна и сигурна Србија може да води рачуна о свим припадницима служби безбедности, може да води рачуна о својој Војсци, може да се опрема, наоружава, може да побољшава квалитет живота свих припадника Војске Србије и на тај начин чува наш мир, начин живота и нашу слободу. Политичка стабилност је предуслов сваког другог успеха – поручио је министар Вулин.

Стамбено питање данас је решио и пуковник Мирослав Терзић, запослен на Универзитету одбране, а његова нова адреса од сада ће бити у новобеоградској улици Јурија Гагарина.
 
- Задовољан сам станом, уређен је солидно, а на стан сам чекао 22 године. У стану ћу живети са супругом и сином – каже пуковник Терзић додајући да је  веома задовољан и што је стан на доброј локацији.
 
Кључеве од стана данас је добила и војни службеник Гордана Бајић, запослена у Регионалном центру Министарства одбране Београд, која је на стан чекала више од три деценије.
 
- Добила сам гарсоњеру у улици Цара Душана у Земуну и задовољна сам, а ту ћу живети са кћерком – каже Гордана Бајић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.05.2019
mp4 (68,53 MB)
Изјава министра Вулина
04.05.2019
mp4 (161,22 MB)
Уручивање кључева
04.05.2019
mp4 (49,57 MB)
Изјава пуковника Терзића
04.05.2019
mp4 (64,56 MB)
Изјава Гордане Бајић