Министарство одбране Републике Србије
 
22.04.2019.

Честитка министра одбране поводом Дана Војске Србије




Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

У очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века, 23. април је од изузетног значаја како за Републику Србију, тако и за Војску. Прославља се као највиши војни празник у знак сећања на Таковски устанак.

Професионалним извршавањем задатака, Војска Србије је у протеклој години постигла запажене резултате на изградњи, развоју, стручној обуци и оспособљавању својих јединица и с успехом одржала захтевани ниво оперативних  способности.

Највећа вредност припадника Војске Србије је у њиховом знању, високом нивоу оспособљености и увежбаности за рад, достојанственом држању у војничком позиву, завидном борбеном искуству и непоколебљивој одлучности да се по сваку цену брани и одбрани наша отаџбина и заштите њени грађани. Успешним ангажовањем  ваших ресурса, доприносећи афирмацији и јачању угледа Војске Србије, показали сте да вам ових квалитета не мањка.

Предстојеће обавезе пред припаднике Војске постављају нове и сложене захтеве. Сигуран сам да ћете у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке и подићи на још виши ниво оспособљеност ваших састава. Уз жељу да у томе успете, честитам вам празник.