Министарство одбране Републике Србије
 
03.04.2019.

Награда за хиљадиту бебу од увођења солидарне помоћи за рођење детета



Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са поручником Радетом Стојановићем из 5. батаљона Војне полиције, који је рођењем сина Вукашина постао хиљадити припадник система одбране који је добио решење о солидарној помоћи за рођење детета.

Честитајући поручнику Стојановићу и његовој супрузи Александри, министар Вулин је истакао да је решење о солидарној помоћи за рођење детета једна у низу мера за побољшање социјалног положаја запослених у систему одбране. То је један од начина да Војска Србије брине о својим припадницима, рекао је министар Вулин и пожелео младом поручнику да породица Стојановић буде богатија за још чланова у будућности.

Према речима поручника Стојановића, командира вода водича службених паса у 5. батаљону војне полиције, који са супругом Александром и сином Вукашином живи и ради у Новом Саду, за све младе брачне парове веома значи сваки вид новчане помоћи и подршке, нарочито када је реч о рођењу првог детета, како би створили све услове за новог члана породице. Поручник Стојановић, такође, истиче задовољство због, како каже, случајности да баш малени Вукашин буде хиљадита беба рођена од увођења мера солидарне помоћи.

Солидарна помоћ за рођење детета подразумева новчани износ просечне плате у Србији и уведена је од 2018. године на иницијативу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића.

Министар Вулин је поручника Стојановића и његову породицу наградио седмодневним боравком у објектима Војне установе "Тара".
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.04.2019
mp4 (202,85 MB)
Пријем