Министарство одбране Републике Србије
 
18.03.2019.

Честитка министра одбране поводом Дана Војне академије



Кадетима, слушаоцима школе за резервне официре и професионалним припадницима Војске Србије на школовању, усавршавању и служби у Војној академији честитам 18. март – Дан Војне академије.

Настављајући традицију Артиљеријске школе дугу више од века и по, укључивањем у високошколски систем образовања у нашој земљи, сарадњом са војним академијама других земаља и разменом кадета и официра, данас је Војна академија модерна образовна установа у којој се поред наших припадника школују и усавршавају и припадници страних оружаних снага.

Трудом, радом и несебичним залагањем у извршавању задатака континуирано дајете допринос напретку у свим нивоима школовања, доказујући да Војна академија успева у остварењу најважнијег задатка – обликовању будућих и усавршавању активних официра Војске Србије у професионална војна лица, чуваре традиције и историје Војске и читаве државе, које одликује одговорност, знање и војничка част.

Уз жељу да и у наредном периоду на пољу војног образовања остварујете одличне резултате и постижете запажене успехе, честитам вам празник.