Министарство одбране Републике Србије
 
16.03.2019.

Министар Вулин: Министарство одбране и Војска Србије брину о својим припадницима




Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић уручили су данас, у Великој ратној сали старог Генералштаба, кључеве од 23 стана припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Након свечане доделе кључева, министар Вулин је истакао да сви они који своју судбину вежу за Министарство одбране, за Војску Србије, могу да буду сигурни да ће се о њима бринути од дана када уђу у Војску Србије, па до последњег дана.

- Прошле године смо решили стамбено питање за 747 наших припадника, а ове године настављамо са том праксом. Посебно смо захвални на иницијативи председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића на изградњи станова који су веома доступни, веома квалитетни, за све припаднике структура безбедности, а посебно Министарства одбране и Војске Србије. Зато смо веома поносни што је почела изградња станова у Нишу и у Врању – поручио је министар одбране, који користи викенд одсуство као и сви припадници резервних снага на обуци, а у понедељак ће заузети своје место у јединици у којој служи.

Према његовим речима, ове године повећаће се број оних који ће на тај начин решити своје стамбено питање.

- На тај начин ћемо доказати још једном колико Србија воли своју Војску, колико поштује своју Војску и колико свако онај који постане део Војске Србије може да буде сигуран да ће се о њему и његовој породици бринути, рекао је министар Вулин.

Кров над главом данас је добио заставник Јовица Дељанин.

- Добио сам стан у Пауновој улици, у Београду. Задовољан сам са својих 58 квадрата. Жена, дете и ја, сви смо задовољни – изјавио је заставник Дељанин и захвалио Министарству одбране и Војсци Србије за добијени стан.

Међу онима који су данас решили своје стамбено питање је и Миланка Катанић.

- После 40 година радног стажа добила сам стамбену јединицу, свој кров над главом. Задовољна сам и пресрећна. Стан сам добила у Београду. Узбуђење је велико, јер кров над главом је велика ствар у животу – поручила је она.

Станови у које ће се уселити активни и пензионисани припадници Министарства одбрaне и Војске Србије налазе се у Београду, Апатину, Зрењанину, Краљеву, Крушевцу, Нишу и Суботици.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.03.2019
mp4 (77,1 MB)
Изјава - министра Вулин
16.03.2019
mp4 (17,38 MB)
Изјава - заставник Јовица Дељанин
16.03.2019
mp4 (28,02 MB)
Изјава - Миланка Катанић
16.03.2019
mp4 (103,66 MB)
Додела кључева