Министарство одбране Републике Србије
 
13.03.2019.

Посета делегације експерата за војно образовање из Eвропске Уније




Ректор Универзитета одбране генерал-мајор доц. др Горан Радовановић са сарадницима данас је у згради Ректората Универзитета одбране примио делегацију експерата за војно образовање Европске Уније, предвођену бригадним генералом Волфгангом Пајшлом из оружаних снага Републике Аустрије.

Током разговора делегација је упозната са структуром, задацима и местом Универзитета одбране у систему високог образовања Републике Србије. Гостима су презентовани пројекти и активности међународне сарадње које је Универзитет одбране остварио са војнообразовним и другим образовним институцијама изван граница наше државе.

У наставку посете, делегацију је примио начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић са сарадницима. Поред представљења организацијe и делокруга рада Војне академије, за госте је уприличен обилазак дела капацитета те високошколске јединице Универзитета одбране.

На састанку са представницима Медицинског факултета Војномедицинске академије чланови експертске делегације упознати су са задацима тог факултета.

Другог дана посете планирани су обилазак Школе национале одбране и Института за стратегијска истраживања.