Министарство одбране Републике Србије
 
06.03.2019.

Одржан Главни пленарни састанак на конференцији изасланика одбране



У Дому Гарде у Топчидеру данас је одржан Главни пленарни састанак у оквиру 9. конференције изасланика одбране Републике Србије на којем се војним дипломатама обратио први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Министар Дачић је нагласио да турбулентни односи на међународној сцени захтевају још тешњу и садржајнију сарадњу Министарства одбране и Министарства спољних послова. Према његовим речима, то је начин да се спољнополитички наступ Србије унапреди и да се интереси наше земље заступају на најбољи могући начин. 

- Заједнички састанци на којима размењујемо мишљења представљају потврду изузетно блиске сарадње два министарства, захваљујући којој реализујемо циљеве у спровођењу државне политике - рекао је министар Дачић и додао да треба максимално искористити капацитете оба министарства како би се водила промишљена спољна политика.

Министар Дачић је истакао да је Војнообавештајна агенција поуздан партнер Министарства спољних послова и да треба размотрити проширивање мреже војних изасланстава, пре свега у Африци и Азији, како би се омогућило прецизније предвиђање геополитичких кретања и њихове рефлексије на нашу земљу.

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић захвалио је министру Дачићу на подршци коју пружа раду Агенције. Истакао је да је Конференција прилика да се анализира рад изасланика одбране и да им се дају смернице за будуће спољнополитичко деловање.

Војнодипломатска делатност је један од стубова државне дипломатије, а Војнообавештајна агенција представља мост који спаја државне са војним интересима.

Овогодишња Конференција траје до 12. марта, а изасланици одбране разговараће са челним људима Министарства одбране и Војске Србије, као и представницима других државних органа.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.03.2019
mp4 (37,44 MB)
Изјава бригадног генерала Зорана Стојковића
06.03.2019
mp4 (19,89 MB)
Конференција