Министарство одбране Републике Србије
 
04.03.2019.

Отворена Конференција изасланика одбране



Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић отворио је данас девету Конференцију изасланика одбране Републике Србије.

Генерал Стојковић је истакао да је Конференција прилика да се анализирају резултати рада изасланстава одбране у 2018. години и да се изасланицима дају смернице за даљи рад. Подсетио је да је Војнообавештајна агенција прошле године проширила војнодипломатску мрежу са два нова изасланства – у Белорусији и Ирану, док су нека постојећа добила вишеструке акредитације.
 
„Поверење које нам је указано, настојаћемо да оправдамо подршком коју дајемо развоју билатералне војне и војноекономске сарадње Србије са другим земљама. Наставићемо да будемо чврст ослонац српској државној дипломатији афирмишући концепт војне неутралности и ширећи истину о Косову и Метохији“, рекао је бригадни генерал Стојковић на отварању Конференције.

У наредним данима, изасланицима одбране обратиће се челни људи Министарства одбране и Војске Србије, као и представници других државних органа.
 
Конференција изасланика одбране трајe до 11. марта.