Министарство одбране Републике Србије
 
21.02.2019.

Годишња анализа Управе за обавезе одбране




У Дому Гарде на Топчидеру данас је одржана анализа реализације задатака из функционалне надлежности и Годишњег плана рада Управе за обавезе одбране за 2018. годину. Анализом, којој је присуствовао државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, руководио је начелник Управе за обавезе одбране пуковник Драган Котарлић.
Током данашње анализе, тежишно су анализирани постигнути резултати у раду Управе и територијалних органа реализацијом послова из функционалне надлежности Сектора за цивилну одбрану и припреме одбране. Међу темама о којима је данас било речи су и планирање припрема за одбрану и координација припрема субјеката одбране, војна, радна и материјална обавеза и послови мобилизације и обучавање грађана, као и координација послова цивилне заштите.

Завршни део анализе био је посвећен закључцима и задацима за даљи рад на унапређењу стања у реализацији задатака из функционалне надлежности Управе за обавезе одбране и потчињених састава.

Данашњој активности су присуствовали и представници управа организацијских јединица Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, као и територијални органи Министарства одбране.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА