Министарство одбране Републике Србије
 
14.02.2019.

Конкурси за пријем у војне школе



Од 15. фебруара до 31. марта 2019. године отворени су конкурси за Средњу стручну војну школу, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије. Конкурс за пријем ученика у Војну гимназију већ је отворен 1. фебруара и траје до 15. марта 2019. године.
 
Војна академија ове године уписаће 183 кадета, а Медицински факултет Војномедицинске академије 25. У Средњу стручну војну школу биће уписано 65 дечака и девојчица, а у Војну гимназију 90 ученика оба пола.
 
Бити војник у строју отаџбине одувек је била част. Зато је изазован и одговоран позив официра и подофицира Војске Србије трајни мотив који привлачи младе људе, јер је часна дужност одбране своје државе и свог народа била и остаје понос сваког њеног припадника.
 
Основни разлози за традиционално велико интересовање младих за упис у војне школе је врхунско образовање и одлични услови школовања, бесплатан смештај и исхрана у интернатима, целокупна наставна литература и коришћење савремених капацитета за ваннаставне активности.
 
По завршетку војних школа полазници добијају сигуран посао са могућношћу сталног стручног и каријерног усавршавања.
 
Они који желе да конкуришу за пријем у војне школе, потребно је да на време поднесу пријаву са потребном документацијом у центрима Министарства одбране на територији сталног места боравка, у периоду када су конкурси отворени, и да се што боље припреме за пријемни испит.
 
Конкурси за пријем у војне школе објављени су у магазину „ОДБРАНА“ од 1. фебруара 2019. године и на веб сајту Министарства одбране - www.mod.gov.rs, где се могу наћи све информације о условима конкурса и о потребној документацији.
 
Линкови:
 
Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике Војне гимназије
 
Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике Средње стручне војне школе
 
Конкурс за пријем кандидата из грађанства у Војну академију и Медицински факултет
Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду

 
Спот за упис у војне школе