Министарство одбране Републике Србије
 
13.02.2019.

Састанак министра Вулина и новоименоване амбасадорке НР Кине Чен Бо



Министар одбране Александар Вулин састао се са новоименованом амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо.
 
Министар одбране пожелео је амбасадорки Бо много успеха у обављању нове дужности, уз уверење да ће током свог мандата допринети даљем развоју укупне сарадње у области одбране између Србије и Кине, као што је то њен претходник Ли Манчанг чинио током боравка у Београду.

Министар Вулин је нагласио да Република Србија пружа чврсту подршку политици једне Кине и изразио захвалност на принципијелном ставу и безрезервној подршци Кине Републици Србији по питању Косова и Метохије у Савету безбедности Уједињених нација и другим међународним организацијама.
 
Током данашњег сусрета, министар Вулин посебно је истакао да свеобухватно стратешко партнерство НР Кине и Републике Србије добија потврду и кроз све садржајнију сарадњу у области одбране, која прати укупну сарадњу две земље.
 
Амбасадорка Бо истакла је да је сарадња у области одбране развијена, да су постигнути добри резултати и да очекује њен даљи развој.
 
Током разговора, амбасадорка Бо пренела је позитивне утиске о учешћу министра Вулина на Сјангшан форуму, нагласивши да је излагање министра одбране привукло велику пажњу и одобравање у НР Кини, имајући у виду да наше две земље деле сличне ставове о међународној безбедности и очувању мира у свету.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
13.02.2019
mp4 (93,32 MB)
Састанак