Министарство одбране Републике Србије
 
06.02.2019.

Министар Вулин: Србија може да буде сигурна, стабилна и мирна када има овакву војску



Министар одбране Александар Вулин обишао је данас обуку у зимским условима припадника 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде у околини Алексинца.

Након обиласка, министар Вулин истакао је да су припадници 63. падобранског батаљона, као и припадници Специјалне бригаде, свакако наша најелитнија формација и људи који свакодневно показују да држава Србија може да буде сигурна, стабилна, мирна када има овакве људе и када има овакву војску.
 
– Ми ћемо водити рачуна о њиховој обучености и побољшаћемо квалитет њихове опремљености, али оно што је свакако најважније водићемо рачуна да квалитет људи који припадају Специјалној бригади, као и квалитет људи који су у 63. падобранском батаљону остане на овако високом нивоу – нагласио је министар Вулин.
 
Припадници 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Копнене војске данас су приказали начин планирања и организацију сегмената обуке у зимским условима, која се изводи у условима ниских температура и на тешко проходном земљишту, као и рад у рејону базе, а у завршном делу приказа извели су и гађање стрељачким наоружањем.
 
Данашњем обиласку присуствовали су заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Илија Тодоров, заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и командант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.02.2019
mp4 (370,02 MB)
Обука
06.02.2019
mp4 (64 MB)
Изјава министра одбране Александра Вулина