Министарство одбране Републике Србије
 
16.01.2019.

Састанак државног секретара Живковића са генералом Портоланом




Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић састао се данас са начелником Штаба Команде Здружених снага НАТО Напуљ генерал-потпуковником Лучаном Портоланом, са којим је разговарао о сарадњи Републике Србије са НАТО.

Како је истакао државни секретар, учешће на активностима под окриљем Програма „Партнерство за мир“ за Србију представља оптимални оквир за остварење безбедносних циљева и унапређење одбрамбених капацитета, с обзиром на јасно дефинисану политику војне неутралности.

Он је додао и да учешће у том програму обезбеђује повољне услове за унапређење регионалне сарадње, подршку реформи система одбране и омогућава Србији да се покаже као озбиљан кандидат за чланство у Европској унији.

На састанку је истакнуто да Министарство одбране изузетно цени подршку коју Команда Здружених снага НАТО Напуљ пружа нашој страни током планирања и реализације заједничких активности и сарадње, као и то да ће Србија остати поуздан и озбиљан партнер у сарадњи са НАТО под окриљем Програма „Партнерство за мир“ на основама међусобног уважавања и унапређења регионалне и глобалне безбедности.