Министарство одбране Републике Србије
 
09.01.2019.

Министар Вулин: Док је Вучић председник Српска ће бити чувана и сачувана




- Република Србија Републику Српску доживљава као свој спољнополитички приоритет. Свака наша акција, свака наша одлука је увек везана са тим како ће се она односити на Републику Српску. Док је на челу Републике Србије председник Александар Вучић, Република Српска ће бити чувана и Република Српска ће бити сачувана. Баш као што је његова политика ојачала Србију, тако ће и ојачати и сачувати Републику Српску – изјавио је министар одбране Александар Вулин у Бања Луци на прослави Дана Републике Српске.
Према његовим речима, Срби су данас суочени са претњом велике Албаније, суочени са претњом поништавања самог постојања где год немају своју државу и где год други одлучују о њима.

- Зато немамо право да одустанемо од решавања српског националног питања и када га будемо решавали, морамо да га решавамо тако што посматрамо српство у целини – не овај или онај део. Срби морају да размишљају решавајући српско национално питање у целини, без обзира где живе, али морају да имају јединствен центар, и морају да имају јединствен политички пут и јединствене политичке одлуке. Те одлуке морају да се доносе у Београду, морају да се доносе у заједништву свих Срба, али морају да се доносе водећи рачуна о свим деловима српства. Немамо право да напустимо решавање српског националног питања. Данас када смо суочени са великом Албанијом, када смо суочени са идејама да Балкан треба да послужи за решавање албанског нациoналног питања, не смемо да престанемо да радимо на решавању српског националног питања – поручио је министар Вулин.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.01.2019
mp4 (154,94 MB)
Изјава министра Вулина
09.01.2019
mp4 (263,75 MB)
Прослава Дана Републике Српске
09.01.2019
mp4 (227,8 MB)
Додела признања у Председништву Републике Српске