Министарство одбране Републике Србије
 
03.01.2019.

Деманти Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поводом саопштења Војног синдиката Србије



Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања упутило је данас деманти поводом саопштења Војног синдиката Србије.
 
Саопштење преносимо у целости:
 
Поводом нетачног, непровереног и тенденциозног информисања јавности путем саопштења Војног синдиката Србије, у којем се наводи да су припадници Војске Србије последњу плату и надокнаде примили са рачуна Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, као и да Војни синдикат Србије претпоставља да се ради о једином таквом центру из Звечанске улице, а с циљем објективног и истинитог информисања јавности, истичемо да су наведене тврдње ноторна лаж.
 
Увидом у Изводе Управе за трезор број 197 о стању и променама средстава на дан 21.12.2018. године и број 203 о стању и променама средстава на дан 31.12.2018. године на рачуну Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд утврђено је да нису вршене уплате Министарству одбране.
 
Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Београд није вршио било какве исплате личних примања у име Министарства одбране и Војске Србије.