Министарство одбране Републике Србије
 
01.01.2019.

Министар Вулин и генерал Мојсиловић посетили Оперативни центар система одбране



Министар одбране Алекасандар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, обишао је првог дана 2019. године Оперативни центар система одбране, где се уверио да Војска Србије извршава планиране задатке.

Након састанка са руководећим старешинама Оперативног центра, министар одбране је путем видео линка примио извештаје из оперативних центара Копнене војске, РВиПВО и Команде за обуку, који су известили о стању у својим јединицама.

Извештаје су поднели и старији национални представници из мировних мисија у Либану и Централноафричкој Републици, обавестивши министра одбране да је стање редовно, да људство извршава све дефинисане задатке и да су сви припадници Министарства одбране и Војске Србије који су у ангажовани у тим мировним мисијама безбедни. 

Министар Вулин и генерал Мојсиловић пожелели су, том приликом, припадницима Војске Србије и Министарства одбране срећне новогодишње празнике, уз жеље за добро здравље, личну и породичну срећу и успешну годину пред нама, наглашавајући да је безбедност свих наших припадника највећи приоритет.

Министар Вулин и генерал Мојсиловић обишли су синоћ и дежурне јединице ловачке авијације ангажоване у систему противваздухопловне одбране на аеродрому „Батајница“ и са њима дочекали Нову 2019. годину.  
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.01.2019
mp4 (158,11 MB)
Посета Оперативном центру