Министарство одбране Републике Србије
 
27.12.2018.

Бесплатни реуматолошки прегледи у ВМА



Војномедицинска академија организовала је, заједно са дневним новинама „Политика“, бесплатне реуматолошке прегледе за заинтересоване грађане. Прегледи, који су заказивани преко „Политике“, пратило је велико интересовање грађана.

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци мед. Угљеша Јовичић похвалио је сарадњу са "Политиком" и рекао да од оваквих акција највише користи имају грађани. „Војно здравство и њен највећи и најзначајнији део, Војномедицинска академија, увек радо организују прегледе ове врсте као својеврсно скретање пажње на неопходност подизања укупне здравствене културе. Драго ми је што чујем од наших пацијената да су задовољни реуматолошким прегледима, организацијом и квалитетом пружене здравствене услуге“, рекао је генерал Јовичић.

Реуматолошки прегледи организовани су на основу интересовања читалаца „Политике“ за овом врстом специјалистичког прегледа, а у циљу ублажавања симптома постојећих реуматских обољења који укључују болове и сметње при покретима и од којих, према истраживањима, болује више од 70 процената нашег становништва.