Министарство одбране Републике Србије
 
21.12.2018.

Састанак министра одбране и амбасадора Народне Републике Кине




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Београду Ли Манчангом, поводом завршетка његовог мандата у Републици Србији.

Министар Вулин је истакао да су билатерални односи Србије и Кине оцењени као најбољи до сада, додајући да је амбасадор Манчанг несебичним радом и изузетним залагањем значајно допринео јачању веза између наших пријатељских народа и држава.

Министар одбране захвалио је на чврстој подршци Кине легитимним захтевима Републике Србије за очување територијалног интегритета и националног суверенитета, као и на посебној подршци кинеске стране током ванредне седнице Савету безбедности УН сазване на захтев Србије поводом одлуке приштинских власти да формира тзв. војску Косова, али и јасној и доследној подршци Кине у онемогућавању нелегалног чланства тзв. Косова у међународним организацијама.

Саговорници су сагласни да је остварен значајан напредак у области одбране првенствено захваљујући личним односима двојице председника и врховних команаданата Србије и НР Кине, Александра Вучића и Си Ђинпинга, као и да ће договорене активности у 2019. години омогућити даље унапређење сарадње.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.12.2018
mp4 (98,58 MB)
Састанак