Министарство одбране Републике Србије
 
12.12.2018.

Министар Вулин: У Копненој зони безбедности стање мирно и под контролом Војске Србије




Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су данас припаднике 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији, а након тога и припаднике Војске Србије на бази „Велики трн“ у Копненој зони безбедности.
 


Министар Вулин је, након обиласка, истакао да је у Копненој зони безбедности стање мирно и под потпуном је контролом наше војске.
 
- Све наше јединице испуњавају све своје задатке, спремне су да спроведу свако наређење и да заштите наш начин живота, мир и сигурност сваког становника Републике Србије – истакао је министар Вулин.
 
Командант 37. механизованог батаљона потпуковник Грујуца Вуковић истакао је да на бази „Велики трн“ припадници тог батаљона обезбеђују административну линију у зони одговорности базе.
 


- Основни задатак припадника батаљона и саме базе „Велики трн“ је спречавање илегалних прелазака преко административне линије. На базу долази потпуно оспособљено, обучено и мотивисано људство. Сви припадници батаљона, а посебно састав базе на којој се налазимо, су оспособљени и спремни за извршавање свих задатака који су додељени од претпостављене команде – нагласио је потпуковник Вуковић.
 
У касарни „Топлички устанак“ министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су приказу обуке 37. механизованог батаљона, а затим су обишли и спомен-обележје погинулим припадницима војске у агресији НАТО и богослужбени простор.
 
У бази „Велики трн“ министар одбране и начелник Генералштаба присуствовали су приказу рада органа обезбеђења, а данашња посета била је прилика и за разговор са војницима на тој бази. Данашњем обиласку присуствовао је и командант Треће бригаде пуковник Слађан Стаменковић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.12.2018
mp4 (27,83 MB)
Изјава министра Вулина
12.12.2018
mp4 (49,42 MB)
Изјава потпуковника Вуковића
12.12.2018
mp4 (231,31 MB)
Обилазак