Министарство одбране Републике Србије
 
12.12.2018.

Посета делегације белоруског Државног војно-индустријског комитета




Делегација Државног војно-индустријског комитета Републике Белорусије и привредних друштава одбрамбене индустрије Републике Белорусије борави у вишедневној посети Републици Србији.
 
Посета високе делегације белоруске државне администрације и белоруских привредника представља наставак реализације интензивних билатералних активности војнотехничке сарадње.
 

Потписан je Правилник о раду Српско-белоруске заједничке комисије за војнотехничку сарадњу и договорене су активности које ће представљати Српско-белоруски план војнотехничке сарадње за период 2019-2022. године.
 
Током посете, предвиђен је обилазак дела производних капацитета Одбрамбене индустрије Србије, ради сагледавања конкретних могућности за сарадњу на плану војнотехничке и војноекономске сарадње две земље, а одржаће се и Прво заседање Српско-белоруске заједничке комисије за војнотехничку сарадњу на коме учествују представници Министарства одбране и Војске Србије са представницима Државног војно-индустријског комитета Републике Белорусије и произвођачима наоружања и војне опреме.
photoФОТОГАЛЕРИЈА