Министарство одбране Републике Србије
 
09.12.2018.

Министар Вулин: Стварамо модерну војску коју чине задовољни људи



Одговарајући на новинарско питање о тек усвојеном војном буџету, министар одбране Александар Вулин нагласио је да је њиме веома задовољан, као што су задовољни и сви припадници Војске Србије. Захвалио је на личном доприносу председнику Републике и врховном команданту Војске Србије и Влади Србије.
 
- Захвалан сам што су нас разумели и што су сви схватили колико је потребно улагати у војску да бисте је вратили на место где Војска Србије треба да буде, јер је плански била девастирана од 2000. до 2012. године. Колико год будемо имали снажнију, организованију и опремљенију војску, толико ћемо бити слободнији и толико ће привредни амбијент у нашој земљи бити сигурнији и мирнији, јер кад имате стабилну и сигурну Србију имаћете инвеститоре и људи ће везивати свој живот и капитал за земљу, рекао је министар Вулин. 

Према његовим речима, председник Србије био је министар војни и због тога је "много лакше,  јер разуме шта је и колико потребно Војсци Србије да бисте створили добру и опремљену војску коју чине задовољни војници".
 
- Највећи део нашег буџета иде на обнављање, набављање нових система и на повећање зарада припадника. Ми смо и ове године имали повећање зарада за 10 одсто, наредне године новим буџетом биће девет одсто, повећане су дневнице, уведена је солидарна помоћ за рађање детета, решавају се стамбена питања, ускоро ће почети изградња станова за све припаднике безбедности и посебно сам захвалан председнику Републике на личном доприносу који је учинио да и министри и Влада Србије разумеју колико је потребно Војсци, истакао је министар Вулин.
 
Он је поручио да је свако улагање у Војску Србије улагање у бољи живот сваког од нас, и да "када уложите у војно здравство уложили сте у безбедност, сигурност и здравље сваког грађанина Србије".
 
- Када уложите у опрему и организацију Војске, уложили сте у заштиту сваког од нас и учинили сте да живимо достојанствено, како и треба да живимо, да је само слободна Србија вредна живљења у њој, а нема слободне Србије без моћне и организоване Војске Србије. Стварамо опремљену и модерну војску коју чине задовољни људи који воле своју земљу, закључио је министар Вулин.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.12.2018
mp4 (239,42 MB)
Изјава министра Вулина