Министарство одбране Републике Србије
 
03.12.2018.

Министар Вулин: У Браничевском округу одзив за резерву 95 одсто



- У Браничевском округу, где се сада налазимо, према војсци се односи са дужним поштовањем, а могу да кажем и са љубављу. Браничевски округ је наш најбољи округ када је реч о одзиву у резерву и број од 95 процената од свих којима се доставе позиви говори колико се овде војска поштује и колико се војска овде цени – изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића данас обишао Центар за обуку Копнене војске у касарни "Генерал Павле Јуришић Штурм" у Пожаревцу, где је присуствовао извођењу обуке војника на добровољном служењу војног рока генерације "септембар 2018".

- Желео бих да Браничевски округ буде пример свим другим срединама како се одазива на позив своје Војске и како се одазива на позив своје државе – нагласио је министар Вулин.

У наредној години, додао је он, учинићемо све да буде више обуке, да буде и више резерве, а обезбеђена су и материјална средства да у години пред нама може да се обезбеди и више опреме и свега онога што је потребно да би наша војска била функционална и успешна, каква једино треба да буде и каква је једино гарант наше слободе и нашег начина живота.

Министар Вулин и генерал Мојсиловић, након реферисања команданта Центра, обишли су и кабинете и учионице за обуку, а присуствовали су и извођењу дела обуке на симулатору за гађање покретних циљева из тенка М84.

Командант пожаревачког Центра за обуку Копнене војске пуковник Милован Васић рекао је да је данас у том Центру приказан део садржаја обуке војника на служењу војног рока генерације “септембар 2018” из чета за обуку специјалности пешадије, инжињерије, оклопних јединица и војне полиције.

- Презентован је и део садржаја обуке где је интегрисана обука свих поменутих специјалности у циљу припреме за евалуацију која им предстоји на крају реализације другог периода обуке, у којем се војници тренутно налазе – нагласио је пуковник Васић.

Током ове године, у инфраструктуру пожаревачког Центра за обуку уложено је додатних 10 милиона динара, првенствено у објекте за смештај војника, као и инфраструктуру објеката за обуку.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.12.2018
mp4 (113,5 MB)
Изјава министра Вулина
03.12.2018
mp4 (89,1 MB)
Изјава пуковника Васића
03.12.2018
mp4 (44,29 MB)
Састанак и обилазак
03.12.2018
mp4 (396,97 MB)
Вежба