Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2018.

"Oтворени дан" у Врању



Припадници Четврте бригаде Копнене војске данас су отворили капије касарне „1. пешадијски пук књаза Милоша Великог” у Врању, за све посетиоце, грађане Врања и Пчињског округа и ученике основних и средњих школа.
 
- Из године у годину, припадници бригаде и гарнизона привлаче све више деце и грађана у касарну. Четврту бригаду Копнене војске, од покретања акције до данас, посетило је више од 35.000 људи. Ово је доказ одличне организације акције „Отворени дан”, посвећености професији свих припадника бригаде и сарадње са цивилима на највишем нивоу - изјавио је командант Четврте бригаде Копнене војске бригадни генерал Слободан Стопа.

Пре једанаест година 78. моторизована бригада прва је у Војсци отворила касарну за све посетиоце из града. Убрзо након тога ову акцију поновиле су и друге јединице и гарнизони у војсци под називом „Отворени дан”.
 
Због великог интересовања грађана, а посебно ученика основних и средњих школа, ова акција је сада у Врању организована по дванаести пут. Касарну је данас посетило више од 2.000 људи и могли су да виде део наоружања и опреме, моторна и борбена возила, од којих су тенк M-84 и борбено возило пешадије М-80А привукли највећу пажњу. Већ традиционално, на „Отвореном дану” у Врању приказано је неколико нових, веома атрактивних тачака. Припадници извиђачких јединица извршили су разбијање и уништење терористичке групе, показан је тенк носач моста, рад ватрогасне екипе на гашењу пожара, а највећу пажњу најмађих привукле су радње које извршавају службени пси.
 
Активност је употпунио културно-уметнички програм који је приредило културно- уметничко друштво „Севдах“ из Врања.
photoФОТОГАЛЕРИЈА