Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2018.

Честитке председника Републике Србије и министра одбране поводом Дана Копнене војске




Честитка председника Републике поводом Дана Копнене војске

Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар – Дан вида.

Као припадници најмасовнијег и најстаријег вида Војске Србије, настављајући традицију дугу више од једног века, негујете и развијате вредности ваших хероја претходника допуњујући их модерним достигнућима.

У години прослављања стогодишњице победе у Првом светском рату дали сте немерљив допринос развоју оперативних способности свога вида, даљој реорганизацији Војске и још једном показали зашто сте један од најзначајнијих фактора савремене војне организације, али и стабилности читаве државе.

Обезбеђујући мир и стабилност на југу Србије и административној линији са Косовом и Метохијом одржавате ситуацију у региону стабилном, а ангажовањем у мултинационалним операцијама доприносите јачању угледа наше земље у свету.

Захваљујући стручном људству, одговорном и професионалном обављању задатака, јединице Копнене војске постижу запажене резултате у обуци и оспособљавању припадника свога вида, успевајући истовремено да искористе објективне могућности у модернизацији и осавремењивању јединица и установа Копнене војске.

Сигуран да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке и наставити с модернизацијом вида, у чему ћете имати потпуну подршку Републике Србије, честитам вам празник.

Честитка министра одбране поводом  Дана Копнене војске

Свим припадницима Копнене војске честитам 16.новембар – Дан вида.

Прослављајући 104. годишњицу постојања Копнене војске, као припадници вида Војске Србије са најдужом традицијом, упркос сложеним условима у којима радите, ваше јединице су у овој години  реализовале бројне постављене задатке, постигле запажене резултате у обуци и оспособљавању и успеле да одрже захтевани ниво оперативне способности.

Успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, показали сте висок ниво обучености и професионализма, стално доприносећи јачању угледа Војске, али и Републике Србије у целини.

Честитам  вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду, уз модернизацију и осавремењивање јединица и установа свога вида, наставити да професионално и квалитетно испуњавате постављене задатке.

Честитка министра одбране поводом  Дана пешадије

Свим припадницима пешадије честитам 16.новембар – Дан рода.

Као најмасовнији, универзалан и најотпорнији род војске, успевате да дуги низ година професионалним и успешним  извршавањем постављених задатака одржавате наређени ниво оперативних способности, негујући традицију вашег рода и поносно чувајући успомену на јунаке Колубарске битке.

Ваше пешадијске јединице су новим моделом организовања постале основна и самостална борбена снага, а  техничком модернизацијом рода и доградњом својих састава дајете допринос даљем развоју Копнене војске, као и Војске Србије у целини.

Честитам вам празник, уз жељу да и  убудуће наставите с успешним извршавањем постављених задатака и да у садејству са осталим родовима и видовима Војске Србије будете стабилан ослонац система одбране наше државе.