Министарство одбране Републике Србије
 
14.11.2018.

Свечаност поводом Дана Војне болнице Нови Сад



Поводом обележавања 235 година постојања Војне болнице Нови Сад, у Дому Војске Србије у Новом Саду, одржана је пригодна свечаност којој су присуствовали начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци мед. Угљеша Јовичић и заменик начелника ВМА бригадни генерал проф.др Драган Динчић.



Обраћајући се присутнима, генерал Јовичић рекао је да се у Војној болници Нови Сад, која је једина стационарна војноздравствена установа на територији Војводине, годишње прегледа око 95.000 војних и 15.000 цивилних осигураника, а хоспитализује више од 120 војних и 900 цивилних осигураника.
 
- Дуга историја ове болнице представља сведочанство посвећености санитетског особља служењу својој држави и војсци, како у мировним мисијама тако и ванредним ситуацијама данас, тако и некада у збрињавању великог броја рањеника, истакао је генерал Јовичић и нагласио да ће Управа за војно здравство увек бити ту да подржи и усмери све напоре да Војна болница Нови Сад буде и остане један од стубова војног здравства.
 


Управник Војне болнице Нови Сад пуковник Братољуб Бркљача, у свом обраћању, подсетио је на дугу историју ове најстарије војне болнице у Европи, чији запослени како је истакао, с поносом настављају традицију бројних генерација славних предака.
 
У наставку свечаности, уз пригодан културно-уметнички програм, додељене су захвалнице заслужним институцијама и појединцима за сарадњу са овом војноздравственом установом у претходних годину дана.