Министарство одбране Републике Србије
 
08.11.2018.

Предавање полазницима семинара Дипломатске академије



Начелник Одељења за мултилатералну сарадњу Управе за Међународну војну сарадњу потпуковник др Мирослав Глишић одржао је данас предавање “Одбрамбена политика Републике Србије” полазницима семинара Дипломатске академије Министарства спољњих послова.

Предавању одржаном у Сектору за материјалне ресурсе присуствовали су полазници Међународног семинара за младе дипломате ”Спољнополитички приоритети и културно наслеђе Републике Србије” из земаља Азије, Африке, Латинске Америке и Кариба које нису признале тзв. независну државу “Косово”.
 
Младе дипломате пријатељских земаља и Министарства спољних послова Републике Србије имали су прилике да чују излагање о политици одбране Србије, са фокусом на одбрамбене интересе наше земље, пре свега засноване на војној неутралности, очувању мира и безбедности у региону и у свету.

Полазници семинара такође су упознати и са стратегијским документима одбране и националне безбедности, изазовима, ризицима и претњама безбедности, на глобалном, регионалном и националном нивоу.

Представљена је и сарадња и партнерства Министарства одбране и Војске Србије са другим земљама и организацијама, као и учешће припадника српских оружаних снага у УН и ЕУ мисијама и мултинационалним операцијама у Либану, Јужноафричкој републици, Конгу, Малију и Сомалији.

Семинар “Спољнополитички приоритети и културно наслеђе Републике Србије” одржава се од 5. до 9. новембра у организацији Дипломатске академије Министарства спољних послова у Београду.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА