Министарство одбране Републике Србије
 
07.11.2018.

Посета делегације Уније Коморских острва



Државни секретар Министарства одбране Александар Живковић примио је делегацију Уније Коморских острва, коју је предводио министар иностраних послова и међународне сарадње Суеф Мохамед Ел-Амин.

На  састанку  je изражена  заинтересованост обе стране за успостављањем и развојем стратешког партнерства у области одбране, а посебно на пољима од заједничког интереса, попут војнообразовне и војномедицинске сарадње.
 
Саговорници су се сагласили да две земље осим сличних проблема деле и сличне вредности које се тичу независности, слободе и територијалног интегритета, те да ће једни другима пружити подршку у заштити наведених принципа на међународном нивоу.
 
Истакнуто је да ће у наредном периоду бити покренута иницијатива за успостављање формално-правног оквира сарадње, закључењем Споразума о сарадњи у области одбране између Републике Србије и Уније Коморских острва, уз настојање да се добра сарадња на укупним политичким односима пренесе и на област одбране.
 
На крају састанка, министар Ел-Амин је државном секретару Живковићу пренео званични позив да министар одбране Александар Вулин посети Коморска острва.
photoФОТОГАЛЕРИЈА