Министарство одбране Републике Србије
 
03.11.2018

Министар Вулин: Војска Србије брине о својим припадницима цео живот
Министар одбране Александар Вулин, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, уручио је данас у Новом Саду кључеве 12 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Како је истакао министар Вулин, од почетка 2018. године до данас, 667 припадника Војске Србије је решило своје стамбено питање преко Министарства одбране.

- Ми успостављамо и враћамо систем који је био плански и намерно уништен. Постојале су деценије у којима се радило на растакању Војске. То се више неће дозволити и јачање Војске ће се видети и кроз ново наоружање, нове борбене системе, али ће се видети и у појачаној изградњи и у томе што бринемо о свим својим припадницима. Свако ко своју судбину веже за Војску Србије треба да зна да поново постоји систем који брине о њему, његовим образовним потребама, стамбеним, здравственим, али брине и о члановима његове породице, рекао је министар одбране и додао да ако постанете део Војске Србије о вама ће се бринути од уласка у Војску па до краја вашег живота.- И данашња подела станова је само доказ да Војска брине о својим активним и пензионисаним припадницима. Докле год сте ту,  ви сте наша брига и наша обавеза. Војска Србије ће такође радити на враћању у бројна места одакле је отишла и која је напустила. Не мислимо да сва војска па ни сви станови треба да буду у Београду, Војска треба да буде диверзификована, треба да се налази свуда где живи наш народ, односно свуда где је то потребно. Не треба све уложити у Београд, треба улагати и у друге градове који заслужују да имају и војску и бољи животни стандард, поручио је министар Вулин.

Према његовим речима, стамбена изградња за припаднике безбедносних структура, коју је покренуо председник Србије Александар Вучић, ће умногоме решити стамбене проблеме.

- У Новом Саду очекујемо да ће бити изграђено око 2.000 станова. То су велики напори и резултати, то је веома битно за Војску, јер Војска брине о својима, рекао је министар одбране.Генерал Мојсиловић истакао је значај стамбеног збрињавања припадника система одбране.

- Ово је догађај који заокружује велико животно питање за људе и представља резултат који Министарство одбране исказује у делу напора да се статус и стандард припадника Министарства одбране и Војске Србије подигне на највиши ниво. Учесталост оваквих догађаја је управо резултат напора где је брига за људе на посебном месту. Надам се да ће планирани пројекат стамбене изградње за припаднике безбедносне структуре ускоро да се реализује како би задовољство наших припадника било на највишем нивоу, а то је све што они заслужују током свог рада и каријере, закључио је генерал Мојсиловић.Председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић поручио је да је ово јасан показатељ како треба да се посвети пажња људима од којих очекујемо да пруже заштиту пре свега државном интегритету, а и грађанима у њиховом свакодневном животу.

- Ово данас је само увод у пројекат који ће се у наредном периоду реализовати у Новом Саду. Следи изградња око 2.000 станова у којима ће припадници система одбране решити оно најважније - своје егзистенцијално питање, истакао је Јелушић.

Један од добитника трособног стана у новосадском насељу Југовићево је и потпуковник Дејан Станивуковић, који је коначно дочекао да својој петочланој породици обезбеди „кров над главом“ и због тога је захвалан Министарству одбране и Војсци Србије. Такође, и Милан Лопушина је после 36 година добио кључ свог стана и истиче да је "осећај неописив".
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.11.2018
mp4 (191,75 MB)
Обраћање министра Вулина
03.11.2018
mp4 (109,56 MB)
Обраћање генерала Мојсиловића
03.11.2018
mp4 (171,49 MB)
Обраћање председника Скупштине града Новог Сада Јелушића
03.11.2018
mp4 (27,1 MB)
Изјава Милана Лопушине
03.11.2018
mp4 (73,54 MB)
Изјава пп Дејана Станивуковића
03.11.2018
mp4 (202,14 MB)
Подела кључева