Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2018.

Војска Србије на манифестацији “Дани слободе”



 
У оквиру Манифестације "Дани слободе", која се одржава у Београду од 19. октобра до 1. новембра, данас је одржан Меморијални дефиле "Кораком победе до слободе" од Игуманове палате до Палате Албанија.



У данашњем дефилеу учествовали су представници Министарства одбране и Војске Србије, а 30 кадета Војне академије су на челу поворке носили заставе јединица Народноослободилачке војске које су учествовале у борбама за ослобођење Београда и заједно са јединицама Црвене армије пре 74 године ослободиле нашу престоницу.
 
Данашњу церемонију отворио је заменик градоначелника Града Београда Горан Весић. Бројни грађани, као и представници СУБНОР-а, на дефилеу су носили фотографије својих предака - учесника у борбама за ослобођење Београда у Другом светском рату.
 

Меморијални дефиле „Кораком победе до слободе” део је манифестације “Дани слободе” организоване поводом 74 године од ослобођења Београда у Другом светском рату.
 
После дефилеа, испред Палате Албанија организован је и музичко-драмски програм "Ослобођење-победа кроз музику и игру".
 
У оквиру наведене манифестације, данас је уприличено и полагање венаца на Гробљу ослободилаца Београда, на Споменик совјетском војнику у оквиру Гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату и на Споменик совјетским ветеранима на Авали. Венце је положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.10.2018
mp4 (193,97 MB)
Манифестација "Дани Београда"