Министарство одбране Републике Србије
 
18.10.2018.

Министар Вулин: Србија се поноси својом војском




Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић састали су се данас са припадницима Војске Србије који су се истакли у извршавању задатака током подизања нивоа оперативних способности  јединица Војске Србије.
 
Честитајући окупљеним припадницима Војске Србије, министар Вулин је подсетио да, када је било тешко и када је наш народ на подручју Косова и Метохије био озбиљно угрожен изазивањем инцидената и сукоба на северу Косова и Метохије од стране Хашима Тачија и специјалне јединице РОСУ, Војска Србије је добила наређење од врховног команданта да се стави у највиши облик приправности.
 

- У том тренутку, ови људи су прекидали своје одморе, своја боловања, остављали своје породице, напуштали све што су радили и појављивали се у својим јединицама, без обзира што их нико није звао и што од њих то није тражено. То је српски војник коме се радујемо, то је српски војник који нас чини поносним и зато смо данас овде да наградимо ове људе и да покажемо целој Србији да може да буде мирна и спокојна докле год има овакве људе у српској Војсци – истакао је министар Вулин.
 
Према његовим речима, наша Војска је у стању да одговори на све изазове, да заштити све наше сународнике без обзира где они живе, а припадници Војске Србије са којима се данас састао доказ су да је тако и они су одговор на питање – зашто је српска Војска тако упорна, жилава и несаломива.
 
-  Ови људи су занемарили себе и своје породице и били спремни да испуне свако наређење и заштите наш народ. Ја им данас захваљујем због онога што су урадили занемарујући себе, а доказујући колико воле своју јединицу, своју Војску и изнад свега, свој народ и своју државу – поручио је министар Вулин.
 


Начелник Генералштаба генерал Мојсиловић истакао је да у анализи активности, Војска Србије и Министарство одбране, осим тога што високо цене сегмент и однос у професионалним активностима својих припадника, у први ред стављају индивидуални и колективни допринос у реализацији дефинисаних задатака.
 
- Данас смо имали прилику да одамо признање припадницима ангажованим на задацима и у снагама за хитно и брзо реаговање, а признање се односи на њихов професионални однос према задацима, њихову пожртвованост и припадност, не само јединству колектива, већ и припадност Војсци Србије у целини – нагласио је генерал Мојсиловић.
 
Међу награђенима је и капетан Душан Костић, командир 2. чете 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Копнене војске, који је истакао да је велика част, али истовремено и још већа одговорност радити такав посао и увек бити ту када је то нашој држави и народу потребно.
 
-  Сви смо били сведоци немилих догађаја протеклих недеља. Ми смо тада показали своју мотивисаност и спремност да будемо ту и као доказ и као додатна мотивисаност, уследила је ова награда да нас подржи у нашем раду да би били још бољи – истакао је капетан Костић.
 
Министар Вулин и генерал Мојсиловић наградили су припаднике Војске Србије седмодневним боравком на Тари.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.10.2018
mp4 (129,7 MB)
Изјава министра Вулина
18.10.2018
mp4 (83,06 MB)
Изјава генерала Мојсиловића
18.10.2018
mp4 (35,47 MB)
Изјава капетана Костића
18.10.2018
mp4 (196,07 MB)
Пријем